2014. november 20., csütörtök

Egy nap a bölcsibenA mai nap korán kellett kelnem, hogy el tudjam érni a 08:03 - as vonatomat Akkrumba ahol a gyakorlati helyem van.
Igen, vonatozok, de szerencsére nincs annyira messze Leeuwardentől. :) Maga Akkrum egy kis falu, de mindenhol nagyon szép téglából épült házak vannak. A bölcsőde is téglából épült ház és kívülről is nagyon szép :) A bölcsőde belülről két részre oszlik, az egyik részén ott van a BSO vagyis az After school ami nálunk talán a napközinek felel meg. A másik részén pedig ott van a bölcsőde ahol én dolgozok :) A csoport neve pedig Flinterfertier ami pillangót jelent :) A bölcsőde több szobából áll: van egy játszószoba, egy konyhai rész ahol a gyerekek esznek, van pelenkázó rész és van két alvó szoba. A szobák nagyon barátságosak és színesek és jól felszereltek, rengeteg féle játék van ami fejlesztően hat a gyerekekre. :)
A gondozónők is nagyon kedvesek és segítőkészek, a gyerekek is nagyon aranyosak ugyan nem egy nyelvet beszélünk, de mégis megtudjuk értetni egymással mit szeretnénk. Általában :)

A délelőttös gondozónők Hilde és Sjoerdje volt a gyerekek pedig  heten voltak, szóval ez egy nyugodtabb nap volt :)
A gyerekek Reggelire gyümölcsöt (banánt, almát, Kivit) kaptak ivólével.
Reggeli után pedig kimentünk sétálni Akkrumba. ( Nem mindennap mennek ki, azért volt lehetséges mert kevesen voltak és egyébként szerették volna, hogy lássam a falut :)
Nagyon élveztem a sétát, sok képet csináltam :)

A séta után jöhetett az ebéd. Hollandiába az ebéd szendvicset (talán még levest) jelent. Nincs ez másképp a bölcsiben sem :) Tehát az ebéd kenyeret jelent vajjal és sajttal utána pedig valami édesség :) A gondozónők pedig a gyerekekkel esznek.
A nap hátralévő részében pedig a kicsikkel játszottam. :)