2014. november 9., vasárnap

Amszterdam, II. felvonás

Nekem jutott az a becses feladat, hogy az amszterdami éjszakáról beszámoljak Reni jóvoltából! :)
Este nyakunkba vettük a lábunkat és visszatértünk a belvárosba. Itt rengeteg lehetőség várt ránk, hogy mivel és kikkel töltsük az estét. A sok bár, pub, és kocsma közül, persze,hogy olyanba mentünk, ahol bent megengedett a dohányzás. :) Tudni illik, nagyon toleráns város. Az első sör mellett német turistákba futottunk, akik szociálisak voltak akárcsak mi. Mivel nagyon kíváncsiak voltunk, persze, hogy nem időztünk sokat egy kocsmában és továbbálltunk. Az úgynevezett Red Lights utcákra tévedtünk, merő véletlenségből.... Erről gondolom nem kell élménybeszámolót tartanom, de meg kell, hogy mondjam tetszetősek voltak a lányok.
Az este hátralévő részéről pedig annyit, hogy jó volt! ;)

Az első nap fáradalmait a WOW nevű hostelben pihentük ki, ahol svédasztalos reggeliben lehetett részünk.
Miután mindenkinek megtelt a hasa, lassan kénytelenek voltunk elhagyni a szállásunkat, ami nem is volt egyébként gond mert újból várt minket a belváros.
Rengeteg ember van kint az utcán hétvégente, többnyire turisták. Mindenki a boltoktól, kirakatoktól, kávézóktól tele városban bolyong,ami az igazi amszterdami érzést kelti bennünk. Minket is beszippantott a város különlegessége, főleg amik a vásárlással kapcsolatosak.
A délután folyamán ki ki maga ízlése és személyiségéhez illő kirakatokba töltötte idejét, majd együtt irányba vettük a vasútállomást.
A hazautunk is hasonlóan történt,mint ezelőtt. Utrechtbe kellett átszállnunk a Leeuwardenbe zakatoló vonatra.
Itthon mindenki elfoglalta a kis birodalmát hogy kipihenjük a hétvégét...:)Amszterdam

Sziasztok!

Ma ismét én vagyok a soros, hogy megosszam veletek a hollandiai élményeinket.
Tegnap Amszterdamba látogattunk el, korán reggel felkeltünk, hogy minél hamarabb oda érjünk. Elég nehéz volt korán felkelni, péntek este ugyanis buli volt a kollégiumban és a fölöttünk lévő szobából olyan hangok szűrődtek át, mintha valaki magassarkúban ugrókötelezett volna éjféltől hajnali 1-ig, de tényleg, az egész szobánk remegett, mindenki nagyon nehezen aludt el...
Azonban reggel kárpótolt minket, hogy láthattuk a vonatról a napfelkeltét, nagyon szép volt!Kb 2,5 óra utazást követően megérkeztünk Amszterdamba, először megkerestük a szállásunkat, de bejelentkezni csak déltől lehet, úgyhogy elrakattuk a cuccainkat amíg elmentünk városnézésre.Mire odaértünk a központba már nagyon éhesek voltunk, úgyhogy az első úticélunk egy kajáldába vezetett. Kivételesen nem a gyomrunk vezetett minket,mint otthon Leuuwardenben, hanem két diáklány a Friese Poortból. Ezután elváltak útjaink. Mindenki azt csinálhatott amit akart. Volt aki butikolt, volt aki múzeumokban járt. Hajni egy barátnőjével töltötte a napot, aki Hollandiában él.
Én órákig a várost jártam Zsófival és Ricsivel. Ricsi nagy örömére majdnem minden boltba bementünk, de addig amíg mi benn nézelődtünk és ruhákat próbálgattunk, ő türelmesen várt az utcán vagy nézelődött a Souvenír boltokban.

Dam tér


Később hárman elindultunk hazafelé, szerencsére pont összefutottunk Rebivel és Nikivel a városból kifelé menet, és tartottunk egy rövid kupaktanácsot, hogy hogyan alakuljon a nap hátralevő része,és arra a döntésre jutottunk, hogy először a szállásunkra megyünk vissza, becsekkolunk aztán elmegyünk még a városba, hogy megtapasztaljuk milyen is egy éjszaka Amszterdamban!
A szállást este 7 óra körül foglaltuk el végül, mindenki pihent egy kicsit, és megbeszéltük, hogy ki mit szeretne csinálni, ha visszamegyünk a városba. Közös megegyezés alapján arra jutottunk, hogy ellátogatunk a híres neves Piros lámpás negyedbe, erről viszont majd Ricsi tart beszámolót! :)