2014. november 9., vasárnap

Amszterdam

Sziasztok!

Ma ismét én vagyok a soros, hogy megosszam veletek a hollandiai élményeinket.
Tegnap Amszterdamba látogattunk el, korán reggel felkeltünk, hogy minél hamarabb oda érjünk. Elég nehéz volt korán felkelni, péntek este ugyanis buli volt a kollégiumban és a fölöttünk lévő szobából olyan hangok szűrődtek át, mintha valaki magassarkúban ugrókötelezett volna éjféltől hajnali 1-ig, de tényleg, az egész szobánk remegett, mindenki nagyon nehezen aludt el...
Azonban reggel kárpótolt minket, hogy láthattuk a vonatról a napfelkeltét, nagyon szép volt!Kb 2,5 óra utazást követően megérkeztünk Amszterdamba, először megkerestük a szállásunkat, de bejelentkezni csak déltől lehet, úgyhogy elrakattuk a cuccainkat amíg elmentünk városnézésre.Mire odaértünk a központba már nagyon éhesek voltunk, úgyhogy az első úticélunk egy kajáldába vezetett. Kivételesen nem a gyomrunk vezetett minket,mint otthon Leuuwardenben, hanem két diáklány a Friese Poortból. Ezután elváltak útjaink. Mindenki azt csinálhatott amit akart. Volt aki butikolt, volt aki múzeumokban járt. Hajni egy barátnőjével töltötte a napot, aki Hollandiában él.
Én órákig a várost jártam Zsófival és Ricsivel. Ricsi nagy örömére majdnem minden boltba bementünk, de addig amíg mi benn nézelődtünk és ruhákat próbálgattunk, ő türelmesen várt az utcán vagy nézelődött a Souvenír boltokban.

Dam tér


Később hárman elindultunk hazafelé, szerencsére pont összefutottunk Rebivel és Nikivel a városból kifelé menet, és tartottunk egy rövid kupaktanácsot, hogy hogyan alakuljon a nap hátralevő része,és arra a döntésre jutottunk, hogy először a szállásunkra megyünk vissza, becsekkolunk aztán elmegyünk még a városba, hogy megtapasztaljuk milyen is egy éjszaka Amszterdamban!
A szállást este 7 óra körül foglaltuk el végül, mindenki pihent egy kicsit, és megbeszéltük, hogy ki mit szeretne csinálni, ha visszamegyünk a városba. Közös megegyezés alapján arra jutottunk, hogy ellátogatunk a híres neves Piros lámpás negyedbe, erről viszont majd Ricsi tart beszámolót! :)