2014. november 9., vasárnap

Amszterdam, II. felvonás

Nekem jutott az a becses feladat, hogy az amszterdami éjszakáról beszámoljak Reni jóvoltából! :)
Este nyakunkba vettük a lábunkat és visszatértünk a belvárosba. Itt rengeteg lehetőség várt ránk, hogy mivel és kikkel töltsük az estét. A sok bár, pub, és kocsma közül, persze,hogy olyanba mentünk, ahol bent megengedett a dohányzás. :) Tudni illik, nagyon toleráns város. Az első sör mellett német turistákba futottunk, akik szociálisak voltak akárcsak mi. Mivel nagyon kíváncsiak voltunk, persze, hogy nem időztünk sokat egy kocsmában és továbbálltunk. Az úgynevezett Red Lights utcákra tévedtünk, merő véletlenségből.... Erről gondolom nem kell élménybeszámolót tartanom, de meg kell, hogy mondjam tetszetősek voltak a lányok.
Az este hátralévő részéről pedig annyit, hogy jó volt! ;)

Az első nap fáradalmait a WOW nevű hostelben pihentük ki, ahol svédasztalos reggeliben lehetett részünk.
Miután mindenkinek megtelt a hasa, lassan kénytelenek voltunk elhagyni a szállásunkat, ami nem is volt egyébként gond mert újból várt minket a belváros.
Rengeteg ember van kint az utcán hétvégente, többnyire turisták. Mindenki a boltoktól, kirakatoktól, kávézóktól tele városban bolyong,ami az igazi amszterdami érzést kelti bennünk. Minket is beszippantott a város különlegessége, főleg amik a vásárlással kapcsolatosak.
A délután folyamán ki ki maga ízlése és személyiségéhez illő kirakatokba töltötte idejét, majd együtt irányba vettük a vasútállomást.
A hazautunk is hasonlóan történt,mint ezelőtt. Utrechtbe kellett átszállnunk a Leeuwardenbe zakatoló vonatra.
Itthon mindenki elfoglalta a kis birodalmát hogy kipihenjük a hétvégét...:)