2014. november 10., hétfő

Friese Poort 2

A mai napunkat ismét a Friese Poortba töltöttük. :) A csapat egyik fele már korábban elindult, Hajninak, Rebinek és nekem 13:45-re kellett odaérnünk. Egy rövid, de sietős séta után felszálltunk a harminchármas buszra, ami szerencsénkre közel tett le az iskolához. Az iskola nagyon jól felszerelt és színes. :)

A feladatunk ezután már csak az volt, hogy megkeressük a termet. Az első óránk matek volt, amit mindnyájan nehezebbnek képzeltünk el, mivel sokkal egyszerűbb feladatokat oldanak meg, mint mi otthon. :) (pl.: 5x600) Ezután az ukrán repülőgép szerencsétlenség áldozataira emlékeztek, ahol sok holland az életét vesztette. Az iskola zászlóját is félárbocra engedték.


Az óra vége felé inkább már nyelvtan órán voltunk, mint matek. :) A holland diákok tanultak néhány magyar szót. :) pl.: csavargás, gyümölcs és a szeretlek. A következő óránk pszichológia volt, ahol a különböző fejlődési rendellenességekről tanultunk. Például Rett szindróma, nyúlszáj vagy ha az újszülött agy nélkül születik. És kik azok, akik ezt kiszűrhetik, észrevehetik.


Az óra befejeztével futottunk a busz után, de feleslegesen, mivel már nem engedtek fel rá :( Ezért úgy döntöttünk, hogy haza sétálunk, ami nem volt annyira hosszú és közben be is tudtunk vásárolni :)  Nagyon sokat tanultunk a mai nappal és mindnyájan várjuk a holnappal kezdődő gyakorlati napot. :)