2014. november 11., kedd

Első nap a munkában

Sziasztok! :)

A mai napon kezdődött az igazi munka. Ma volt az első önálló napja mindenkinek a munkahelyén.
Reni és én ma reggel 7:15-től kezdtünk a Florastateban. Ez egy sclerosis multiplexeseknek létrehozott ápolási otthon ahol fiatalok és idősek is laknak egyaránt.


Nagyon kedvesen fogadtak minket, az első perctől kezdve buzdítottak minket,hogy bátrak legyünk és ne féljünk kérdezni. Egész nap érdeklődőek voltak és sosem hagytak magunkra minket.
Nagyon élveztük, sok új dologgal találkoztunk, mint például egy beteg emelő lifttel ami abban segít,hogy a mobilizáció könnyebb legyen és a derekukat ezáltal is kímélik. Kezelését többször is kipróbálhattuk a nap folyamán egy kis segítséggel.
Másik érdekesség egy tracheostoma tisztítása volt, amit eltért az itthoni protokolltól. Ezt is elmagyarázták, hogy mit miért csinálnak.
Láttunk a nap folyamán PEG(végleges szonda) tisztítását és azon keresztül történő etetést ami szintén eltért az otthon tanultaktól. Számunkra szokatlan volt az,hogy az ottani nővérek a saját utcai ruhájukban dolgoznak. És még csak a cipőjüket sem cserélik le. Azt mondták, hogy ez nem minden ápolási otthonban van így, a legtöbb helyen van kötelező munkaruha.
A munkát 15:45 kor fejeztük be egy megbeszéléssel.
A nap végére igazán elfáradtunk és örömmel zuhantunk be az ágyunkba. Holnap is van aki korán kezdi a napot de akad olyan is aki kedvére heverészhet egészen délig... :)