2014. november 22., szombat

A pénteki munkanapom

Sziasztok!

Első alkalom ez, hogy egy munkanapomról számolok be nektek, kedves olvasóink. :)
Reggel 7:15-kor kezdtem a Carecentra Abbingahiem-ben ( idősek otthona). Nagy szerencsémre nincs messze a hosteltől, ahol lakom. Munkakezdés előtt átveszem a dolgozóruhám,amit az intézmény biztosít minden dolgozó számára, majd a nővérszoba kulcsát,hogy gördülékenyen menjen a közlekedés.
Mindig párban végzik a munkát az ápolók, én  az egyik Friese Poort-os tanulóval vagyok beosztva.
Reggel mi ketten keltjük az ott lakókat és segítünk nekik a reggeli teendőkben (öltöztetés zuhanyzás). Mire ezekkel végzünk a tízórai kávészünet következik, amit mindenki a földszinten tölt az ebédlőben.
Visszaérve a szünet után felpakolt trolikocsival járjuk át a szobákat kávéval, teával, süteménnyel kínálva az idős néniket és bácsikat.
Minden dolgozónak vagy egy hordozható telefonja, ami jelzi, ha valakinek segítségre van szüksége.
12:30-kor kezdődik az ebédszünetünk, ami majdhogynem egy óra. Ezek után papírmunka következik, ami abból áll, hogy minden lakónak van egy saját mappája,amibe a nővérek azokat az ellátásokat írják le,amiket az adott napom véghezvittek a beteggel. ( Pl.: Tibi bácsit ma délelőtt megfürdettük.)
Délután kiosztjuk a gyógyszereket és megbizonyosodunk arról, hogy mindenki kellő időben bevette a napi gyógyszereit
Ezek után,csak akkor van tennivalónk, ha a szobák lakói jeleznek. A délutánok általában nagyon csendesek és nyugodtak.
15:30 kor érkeznek az éjszakások, akik 23:00-ig dolgoznak.
15:45 kor további jó munkát kívánunk a következő műszaknak, és kulcsunk, munkaruhánk leadását követve véget ér a munkánk az otthonba aznapra. :)