2014. november 18., kedd

Sinterklaas után

Hello Mindenki!

Ma volt a Sinterklaas utáni első napom, szóval a múlt héten elkezdett dekorálás már majdnem teljesen kész van. Az ablakokon Sinterklaasos díszek, rajzok, a falon Pakjesboot papírból (amit múlt csütörtökön csináltam Demivel, a gyakorlatos lánnyal), magyarul annyit jelent, hogy "ajándékhajó".

Reggel nem sok gyerek volt, mindössze 4, ennek ellenére nagyon hangosak tudtak lenni! :) Kicsit játszottunk a szobában, aztán kimentünk az udvarra, de nagyon hideg volt, ezért csak fél órát maradtunk kint. Bejövetel után papírból csináltunk a gyerekekkel Fekete Pétert, amik délután ki is kerültek a falra! :) Evés után végre kipróbálhattam igazi gyereken a pelenkázást! (Eddig mindig csak játékbabákon gyakoroltuk a suliban.) Sose hittem volna, hogy először egy holland gyereken fogok pelust cserélni, de mindent el kell kezdeni egyszer! :) Jó volt gyakorlásnak, de azért remélem lesz még időm beleszokni, mert még elég bénácskán megy. Ezek után a gyerekek még kicsit játszottak, mesét meséltek nekik, aztán mindenki mehetett haza!Délután 2-re mentem vissza, gyakorlatos napjaim során először volt ott mindegyik gyerek egyszerre, összesen 10-en. 10 kisiskolás gyerek pedig roppant zajos tud lenni, ha egy asztalnál ülve egyszerre beszélnek, átkiabálva másokon! :) Főleg, hogy mindebből egy szót sem értek... Kekszezés után kicsit játszottam, színeztem a gyerekekkel, aztán Théa megkért, hogy fessek az ablakra olyasmit, mint ami akis ablakon van. Hát, kicsit húztam a számat, hogy ez így nem lesz jó, nekem ez nem fog menni, de Théa megnyugtatott, hogy csak a házakat kell megfestenem, a többit majd Sanne (a délelőttös) fogja megcsinálni. Először csak felrajzoltam az ablakra, hogy mit szeretnék, de nem lett olyan vészes, szóval belekezdtem a festésbe. Az elején nagyon ügyetlennek és bénának éreztem magam, de utána a gyerekek sorba odajöttek megnézni, hogy mit csinálok, hogy csinálom, érdeklődve követtek minden egyes ecsetvonást (de tényleg, az ecsettel mozgott a fejük! Nagyon bájosak voltak!:)). A gyerek miatt rájöttem, hogy nem kell Picassonak lennem ahhoz, hogy tetszen valami. Nekik elég a "gagyi", általam festett házak képe is, mert látták a folyamatot es tudták, hogy nekik készül. Ezek után minden pillanatát élveztem! :)A hosszú festés után még kicsit ott voltam a gyerekekkel, de úgy elszaladt az idő, hogy nem sokkal később már jöhettem is haza.
Végezetül pedig szeretnék belinkelni egy olyan számot, ami ilyentájt a holland gyerekeknél nagyon népszerű, előszeretettel éneklik és táncolnak rá akár órákon keresztül (szó szerint)! Ha a szöveg nem is, de a dallam biztos mindenkinek ismerős! :)